Počela izgradnja trga Smak u Kragujevcu

Počeli su radovi na izgradnji dugo najavljivanog trga kultnog kragujevčkog benda "Smak".

Izvor: Kragujevac press

Sreda, 26.07.2023.

12:04

Počela izgradnja trga Smak u Kragujevcu
Ilustracija/Foto: Bukhta Yurii/Shutterstock

U okviru rekonstrukcije na trgu će biti postavljen spomenik u prirodnoj veličini rok sastava Smak, simbola roka Kragujevca i stare Jugoslavije, prenosi Kragujevac press.

Planirano je spuštanje najviše kote terena, formiranje još jednog stepenika u zoni ulaza u objekte Doma omladine i komercijalne prodavnice Studentskog doma.

"Duž bočne fasade Studenskog doma planirana je izgradnja žardinjere čije bi stranice prema budućem trgu bile stepenasto oblikovane gde bi se formirale tribine za sedenje i okupljanje građana. U zoni od objekata odnosno izgrađene žardinjere prema kolovozu, planirano je formiranje slobodne pešačke površine popločane betonskim i kamenim popločanjem", navodi se u tehničkoj dokumentaciji.

Izvođač radova moraće da posao završi u roku od maksimalno 45 radnih dana od dana uvođenja u posao.

U tehničkom delu dokumentacije navedeno je da projektom predviđena rekonstrukcija zone pešačkih komunikacija i mirujućeg saobraćaja u delu ulica Vuka Karadžića i Branka Radičevića u delu njihovih ukrštanja završno sa prostorom ispred Doma omladine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: