Zrenjanin: 5 miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena

Iz gradskog budžeta Zrenjanina ove godine izdvojeno je 5 miliona dinara koji su namenjeni osnaživanju žena na teritoriji grada.

Izvor: eKapija

Utorak, 06.09.2022.

13:39

Zrenjanin: 5 miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena
Ilustracija: Shutterstock/Dean Drobot

Kako se navodi na sajtu grada, bespovratna sredstva će tokom 2022. godine biti dodeljena ženama preduzetnicama na teritoriji grada, prenosi portal eKapija. Ono što je novina u odnosu na prethodnu godinu, kada je za osnaživanje žena preduzetnica Grad izdvojio 2 miliona dinara i kada su sredstva bila namenjena isključivo za subvencionisanje troškova za nabavku mašina - opreme, sada će sredstva moći da se koriste i za nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog - proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog - proizvodnog prostora. Finansijska pomoć biće dodeljena korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 250.000 dinara za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura će u narednom periodu raspisati javni poziv, formirati Komisiju za realizaciju Programa i doneti, na predlog Komisije, konačnu rang listu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: