Utorak, 30.08.2022.

18:21

Obuka u jedinicama ABHO Vojske Srbije u Kruševcu

U kasarni „Car Lazar“ i na vojnom kompleksu „Ravnjak“ u Kruševcu u toku je kolektivna obuka jedinice za obezbeđenje od nuklearnih i hemijskih udesa iz sastava 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO), saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Obuka u jedinicama ABHO Vojske Srbije u Kruševcu
Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Navodi se da je reč o važnom segmentu obuke profesionalnog sastava koji se realizuje radi održavanja i unapređenja osposobljenosti za izvršavanje zadataka protivnuklearnog i hemijskog obezbeđenja snaga Vojske Srbije u toku izvođenja operacija.

Specifični zadaci za koje je namenjen 246. bataljon ABHO nameću potrebu za stalnim osposobljavanjem i održavanjem visokog nivoa obučenosti pripadnika ove jedinice, kako bi oni bili spremni da brzo i efikasno reaguju kada god to okolnosti nalažu, ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: