Četvrtak, 21.09.2023.

16:38

Projekat Naučno-tehnološkog parka Novi Sad među pet najboljih

Projekat Naučno-tehnološkog parka Novi Sad našao se među pet najboljih evropskih projekata ove godine na takmičenju "Interreg Slam 2023" koji se održavao na temu "Veštine".

Izvor: Tanjug

Projekat Naučno-tehnološkog parka Novi Sad među pet najboljih
Foto: Shutterstock/watchara panyajun

Iz Naučno-tehnološkog parka Novi Sad su saopštili da se njihov projekat "UPDATE - Future Powered by Artificial Intelligence", koji je finansiran u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska, bavi podučavanjem mladih na temu korišćenja novih savremenih tehnologija i veština.

Najznačajnija stvar koju je Naučno-tehnološki park Novi Sad u sklopu ovog projekta uspešno realizovao je otvaranje "DEAL" labaratorije u Parku, koja ima namenu da istraživači u pripremnoj fazi svog proizvoda, zahvaljujući virtuelnoj realnosti, isprobaju čitav proces proizvodnje i isprave potencijalnu grešku pre nego što se proizvod pusti u pogon i realnu izradu.

Takođe, planiran je besplatni kurs zanimljivog predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola pod nazivom "Stvarnost iz drugog ugla - AR&VR tehnologije", koji se organizuje sa ciljem da mladi, na vreme, saznaju više o naprednim tehnologijama, kako funkcionišu, kako se koriste i koje mogućnosti pružaju u različitim oblastima.

Predavanje će biti održano 26. septembra u 12 sati u Naučno-tehnološkom parku Novi Sad, a na njemu će stručni predavači pružiti uvid u najnovije trendove, primere upotrebe, kao i potencijal ove tehnologije za promenu našeg svakodnevnog života i poslovanja, zaključeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: