Četvrtak, 07.03.2019.

13:32

Vlasnici odbijaju da vakcinišu pse zbog straha od autizma

Brojni vlasnici pasa u Velikoj Britaniji ne žele da vakcinišu svoje ljubimce zbog straha od autizma. Teorija o štetnosti vakcina širi se i u SAD, preneo je Index.hr.

Izvor: B92, index.hr

Vlasnici odbijaju da vakcinišu pse zbog straha od autizma
Foto:gettyimages

Opšte je poznato da postoje ogromni protivnici vakcinacije zbog straha od autizma. Mnogi roditelji odbijaju da vakcinišu decu, iako je više naučnih istraživanja pobilo takve tvrdnje.

Izgleda da zabrinuti roditelji nisu jedini koji se protive vakcinaciji. Portal The Intellectualist navodi da su brojni vlasnici kućnih ljubimaca zatražili od Britanskog veterinarskog udruženja da odgovori na pitanje da li psi mogu da obole od autizma.

Britansko veterinarsko udruženje saopštilo je da je problem nastao u Americi i apeluju na svoje građane da ignorišu novonastali trend i strah koji su pokrenuli američki vlasnici ljubimaca.

Naglasili su da trenutno nema naučnih dokaza koji ukazuju na autizam kod pasa ili vezu između vakcina i autizma.

Zbog ove fame, stopa vakcinacije kućnih ljubimaca u Velikoj Britaniji je u padu, što bi moglo negativno da se odrazi na zdravlje kućnih ljubimaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: