Kultura

Ponedeljak, 26.02.2024.

16:07

FEST u Sava centru od 1. do 3. marta

52. FEST održaće se u Sava centru od 1. do 3. marta.

Izvor: Tanjug

FEST u Sava centru od 1. do 3. marta
Foto: Shutterstock/Fer Gregory

 

Sava centar saopštio je danas da će program 52. FEST-a biti održan kod njih od 1. do 3. marta, odnosno da samo za FEST "formira Glavnu kongresnu salu sa postavkom koja najbliže odgovara bioskopskoj sa 350 mesta, koja nisu numerisana".
 

Generalna direktorka Sava centra Kristina Milinčić je ocenila da je "za mnoge FEST nezamisliv bez Sava centra", dodavši da se raduju što će "ove godine ponovo biti domaćini FEST-a u posebno obnovljenoj glavnoj kongresnoj sali".
   

"Sa filmofilima i vernim posetiocima najstarijeg filmskog festivala u našoj zemlji željno čekamo projekcije filmova u Plavoj dvorani, čije renoviranje će biti završeno u septembru ove godine", najavila je Milinčićeva.
   

Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić je ocenio da se FEST vraća u Sava centar, koji je "festivalski prostor, kao i MTS dvorana".
   

"Nekima je on prva asocijacija na FEST, međutim ja volim oba prostora i mislim da su oba prostora festivalska i da su oni FEST", naveo je Pantelić.
   

Kako je najavljeno, u glavnoj kongresnoj sali biće prikazani filmovi: "Udar sreće" Vudija Alena, "Hotel Palas" Romana Polanskog, "Svi mi stranci" Endrua Hejga, "Ukus ljubavi" sa Žilijet Binoš i Benoa Mežimelom, "Anatomija pada" Žistin Trije i "Obećana zemlja" sa Madsom Mikelsenom.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: