Bijonse postala prva crnkinja na vrhu prestižne američke liste

Pevačica Bijonse je postala prva crnkinja na vrhu američke Bilbordove liste kantri muzike "Hot Country Songs" s pesmom "Texas Hold 'Em", a druga je ženska solo umetnica koja je zauzela broj jedan na ovoj listi, nakon Tejlor Svift.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.02.2024.

09:57

Bijonse postala prva crnkinja na vrhu prestižne američke liste
Foto: Profimedia

Pesma "Texas Hold 'Em", koja je objavljena 11. februara, dostigla je prvo mesto posle samo četiri dana, a za to vreme je preuzeta 39.000 puta i strimovana 19,2 miliona puta u SAD, prenosi Skaj njuz.

Bijonsina pesma koja je na vrhu top-lista čini je prvom ženom koja je istovremeno zauzela prvo mesto i na Hot Country listi i na Hot R&B/Hip-Hop listi od 1958. godine od kada postoje te liste, a pre nje to je pošlo za rukom Reju Čarlsu, Biliju Reju Sajrusu, Džastinu Biberu i Morganu Volenu.

Ova pesma naći će se na devetom studijskom albumu Bijonse, pod nazivom "Renaissance Act II", koji će biti objavljen 29. marta. Jedna radio-stanica u Oklahomi isprva je odbila da pusti pesmu zbog, kako piše Skaj njuz, teškog odnosa koji slušaoci ove vrste muzike imaju sa afroameričkim izvođačima, što je pokrenulo viralnu kampanju na platformi Iks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: