Kultura

Četvrtak, 30.11.2023.

08:32

Harvard univerzitet uvodi kurs o Tejlor Svift

Tejlor Svift (33) zaludela je svet, brojni obožavaoci oduševljeni su njenim koncertima, a izgleda da je i prestižni univerzitet Harvard.

Izvor: 24sata.hr

Harvard univerzitet uvodi kurs o Tejlor Svift
Foto: Profimedia

U prolećnom semestru naredne, odnosno 2024. godine, ovaj prestžni univerzitet ponudiće kurs o Tejloru.

"Tejlor Svift i njen svet"

- Danas je ona najprepoznatljivija country i pop umetnica u Severnoj Americi, ako ne i u svetu: njeno pisanje pesama obuhvata nekoliko žanrova, a njen ekonomski uticaj menja gradove - navodi se u opisu kursa pod nazivom Tejlor Svift i njen svet.

Proučavanje kulta navijača

Kurs o poznatoj pevačici i autorki vodiće profesorka Stefani Bert, koja će naterati studente da urade mnogo više od pisanja o svojim omiljenim pesmama Tejlor Svift.

- Naučićemo kako da proučavamo kulturu fanova, kulturu slavnih, adolescenciju, odraslo doba, kako da razmišljamo o belim tekstovima, južnjačkim tekstovima, transatlantskim tekstovima i queer podtekstovima - piše na sajtu Harvarda.

Učenici će takođe učiti o prethodnicima Tejlor Svift u muzici kao što je Doli Parton (77).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: