Na aukciji bluza princeze Dajane koju je nosila pozirajući za verenički portret FOTO

Aukcijska kuća "Džulijan" stavila je na prodaju bluzu, koju je princeza od Velsa Dajana nosila 1981. godine prilikom fotografisanja za verenički portret.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.11.2023.

12:19

Na aukciji bluza princeze Dajane koju je nosila pozirajući za verenički portret FOTO
Foto: Profimedia

Vrednost ružičaste bluze sa kragnom nalik okovratniku i lepršavim naborima procenjuje se na između 80.000 i 100.000 dolara.

Fotografiju na kojoj Dajana nosi bluzu napravio je kraljevski fotograf Entoni Armstron Džons, poznatiji kao lord Snoudon, a snimljeni komad odeće kreirali su dizajneri Dejvid i Elizabet Emanuel, koji su kreirali i Dajaninu venčanicu, prenosi Gardijan.

Bluza je 2019. godine bila izložena u Kensingtonskoj palati u Londonu u okviru izložbe "Diana: Her Fashion Story". Nacionalna galerija portreta u Londonu navodi da se objavljivanje Dajaninog portreta u časopisu Vog poklopilo sa zvaničnom objavom veridbe sa kraljem Čarlsom u februaru 1981. godine.

U prodaji na četvorodnevnom događaju koji organizuju kuća "Džulijan" i "Tarner klasik muviz", pod nazivom "Holivudske legende", naći će se i Dajanina haljina, koju je nosila u Firenci u aprilu 1985. godine, a čija se vrednost procenjuje na između 100.000 i 200.000 dolara.

Na aukciji će se naći i odeća holivudskih zvezda, kao i laptop koji je koristila američka glumica Sara Džesika Parker kao Keri Bredšou u seriji "Seks i grad". Aukcija će biti održana od 14. do 17. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: