Kultura

Sreda, 15.11.2023.

12:17

Koji grad će biti nova prestonica kulture Srbije: Ministarstvo raspisalo Javni poziv

Ministarstvo kulture raspisalo je danas Javni poziv za učešće u programu "Prestonica kulture Srbije" za 2025. godinu u cilju unapredjenja kvaliteta kulturnog života jedinice lokalne samouprave, pokretanja kulturnog, umetničkog i turističkog razvoja kroz aktiviranje postojećih i osmišljavanje novih umetničkih programa tradicionalnih i savremenih formi, oživljavanje postojećih institucija kulture ali i pokretanje novih i savremenih institucija, saopštili su iz Ministarstva kulture.

Izvor: Tanjug

Koji grad će biti nova prestonica kulture Srbije: Ministarstvo raspisalo Javni poziv
Foto: Bus Plus produkcija/ATAImages

Izabrana jedinica lokalne samouprave poneće titulu "Prestonica kulture Srbije 2025. godine.

U okviru Programa Prestonica kulture Srbije, Ministarstvo kulture Republike Srbije pruža podršku jedinicama lokalne samouprave ili grupi podnosilaca koji će odrediti među sobom nosioca projekta, da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti kulture, pojedincima kao i drugim subjektima u kulturi, unaprede svoje kapacitete u kulturi, ojačaju kulturnu infrastrukturu, kulturnu produkciju, obogate kulturnu ponudu i da se u godini titule predstave jedinstvenim kulturnim i umetničkim programom.

Titula "Prestonica kulture Srbije" će izabranim jedinicama lokalne samouprave omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centar razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Republike Srbije i Evrope.

Program "Prestonica kulture Srbije" doprineće i ostvarenju ciljeva Ministarstva koji se odnose na uspostavljanje konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kreativne i kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, inovativno korišćenje javnih prostora, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Prijave se podnose do 14. januara 2024. godine dostavljanjem popunjenog upitnika, štampano i elektronski.

Konkurs je otvoren za sve jedinice lokalne samouprave osim za gradove Beograd, Novi Sad, Čačak i Užice, odnosno prethodno izabrane Prestonice kulture Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: