Kultura

Petak, 21.07.2023.

19:29

Kristofer Nolan stekao pravo bogatstvo: Očekuje se da će "Openhajmer" da obori rekord

Filmofili su pohrlili u bioskope kako bi pogledali "Openhajmera" Kristofera Nolana. Najnoviji film slavnog reditelja govori o američkom naučniku Dž. Robertu Openhajmeru (Kilijan Marfi) i njegovoj ulozi u razvoju atomske bombe koja je korišćena u Drugom svjetskom ratu, zbog čega ga nazivaju "ocem atomske bombe".

Izvor: index.hr

Kristofer Nolan stekao pravo bogatstvo: Očekuje se da će
Foto: Profimedia

Nema sumnje da će Openhajmer podebljati bankovni račun Kristofera Nolana, koji je od svih svojih filmova zaradio neverovatnu količinu novca.

Nolan je režirao ukupno 17 filmova. Spomenimo Tenet, Dunkirk, Quay, Interstellar i The Dark Knight Rises. Njegova impresivna biografija uključuje i filmove The Prestige, Batman Begins, Cinema 16: British Short Films, Insomnia, Memento, Following, kao i kratke filmove Doodlebug, Larceny i Tarantella.

Dok su njegovi raniji projekti zaradili vrlo malo novca, blokbasteri su mu doneli milione.

Na primer, Tenet je zaradio više od 365 miliona dolara širom sveta, dok je Dunkirk zaradio neverovatnih 527 miliona dolara. Interstellar je zaradio 773 miliona dolara, a The Dark Knight Rises je to nadmašio s više od milijardu dolara. Sada već 13 godina star Inception zaradio je impresivnih 870 miliona dolara.

Kad sve to saberete, Nolanovi filmovi su zaradili neverovatnih 4.270.857.770 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: