Kultura

Četvrtak, 14.05.2020.

11:23

Nagrada za najbolji digitalni sadržaj filmu Momira Filipović

Nagrada za najbolji digitalni sadržaj za Vremensku liniju kulture Srbije i Srba van matice pripala je filmu “Krajputaš u Jasenovu” Miomira Filipovića.

Izvor: Tanjug

Nagrada za najbolji digitalni sadržaj filmu Momira Filipović
Foto: depositphotos/Violka08

Na Poziv za slanje digitalnih sadržaja, koji je javnosti uputio Zavod za proučavanje kulturnog razvitka 8. aprila, prijavilo se preko stotinu predloga različitih tekstova, slika, filmova, virtuelnih izložbi i drugih digitalnih sadržaja, kako od institucija i organizacija u oblasti kulture i turizma, tako i od pojedinaca koji su svojom kreativnošću želeli da obogate Vremensku liniju kulture.

Deo pristiglih radova i predloga je već javno objavljeno na sajtu Vremenske linije i lako je dostupan uz korišćenje taga "ostani kod kuće", dok će ostatak pristiglog bogatog materijala, takođe, uskoro naći svoje mesto.

Stručna komisija Zavoda odlučila je da, u konkurenciji raznovrsnih predloga koje u najvećem delu, kako kažu, odlikuju kvalitet, inovativnost i profesionalni pristup, nagradu za najbolji digitalni sadržaj dodeli filmu “Krajputaš u Jasenovu” (Pop Ristov spomen u Jasenovu) Miomira Filipovića.

"Pre svega zbog odlučili smo se za ovaj film zbog snažne poruke o čuvanju i brizi za kulturno nasleđe Srbije. Svojim nesebičnim i nesvakidašnjim zalaganjem, autor je u pomenutom filmu na jedinstven način pokazao primer ličnog zalaganja za negovanje kulture sećanja i vrednosti koje iz nje proističu", poručuje komisija.

Filipović je naveo da je filmom želeo da inspiriše i motiviše druge ljude da učine slične korake od značaja za kulturu i ugled naše zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: