Marčelov „Napet šou“ stiže 1. oktobra

Dugoočekivanо izdanje „Napet šou“ Marka Šelića biće u prodaji od srede, 1. oktobra, od 18 sati - samo u knjižari Delfi SKC. Ekskluzivno tog dana, takođe od 18 sati, u Delfi Cafeu u SKC-u Marčelo će potpisivati prve primerke svoje nove knjige.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.09.2014.

16:35

Default images

Popularni pisac i muzičar Marko Šelić, kojeg na Balkanu poznaju pod pseudonimom Marčelo, pripremio je još jedno spisateljsko delo, koje će se pojaviti u izdanju Lagune.

„Napet šou“ je knjigoalbum – knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju teme „Napetog šoua“.

„Markov ’Napet šou’ uzbudljiv je trenutak u karijeri čoveka koji ima šta da kaže i zna kako to da učini, umetnika progonjenog podjednako društvenim i ličnim demonima; ako mene pitate, ionako mi je sumnjiv svaki pesnik kome se bilo koji od tih demona ne javljaju. Samim tim ’Napet šou’ je i fotoportret ovog društva, zatečenog u raskoraku između lošeg sada i goreg sutra. ’To jest, Hoće li biti bolje? Neće.’, kaže Marko, i odmah potom zaboravi šta je rekao, pa piše, peva, govori i iznad svega živi kao da ipak hoće, i kao da je baš on taj koji će svojim ljudskim i umetničkim činjenjem prevaliti, pretegnuti ovaj svet na svetliju stranu. A zašto? Zato što samo tako čovek može i sme da živi: u napetosti, koja je drugo ime za ono kad ne daš i baš ne daš i eto ne daš paucima da premreže nebo”, piše Teofil Pančić povodom nove Marčelove knjige.

-- Pročitajte i "20.000" - Marčelo najavljuje "Napet šou" --

Na ovom delu radilo je dosta ljudi, različitih godina i profesija, u pokušaju da što bolje proniknu u svakodnevicu, naše „ovde i sad“ – jednom rečju, u pitanje zašto svi živimo napet šou.

Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok kritičar Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

Od petka, 3. oktobra, knjigu „Napet šou“ moći ćete da kupite u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i onlajn putem. Uz kupljenu novu Marčelovu knjigu na poklon dobijate CD „Napet šou“.

-- Pročitajte i Marčelo - "Komplikovani" (VIDEO) --

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: