Komšić ne da opremu za Kusturičin film

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić opozvao je danas naredbu kojom se za snimanje filma Emira Kusturice ustupaju naoružanje, oprema i vojnici Oružanih snaga BiH.

Kultura

Izvor: Merima Spahiæ

Sreda, 14.08.2013.

18:21

Default images

Komšić je preko načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH opozvao odluku jer je ona doneta bez saglasnosti Predsedništva Bosne i Hercegovine.

U saopštenju za javnost, Komšić se poziva na Ustav BiH i član 11. Zakona o odbrani, prema kojem Predsedništvo BiH ima vrhovnu komandu i nadzor nad Oružanim snagama BiH.

"Svaka upotreba resursa Oružanih snaga BiH mora biti sprovedena u skladu s Ustavom BiH i zakonima BiH. Zbog toga smatram da nijedan pojedinac ne može donositi odluke mimo svojih ovlašćenja i zakonom propisanih procedura", naveo je Komšić.

Režiser Emir Kusturica trebalo je da dobije na raspolaganje arsenal oružja Oružanih snaga BiH za snimanje filma "Ljubav i rat", koji se već snima u Trebinju, a saglasnost je dobio od zamenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića.

Italijanska glumica Monika Beluči doputovala je juče u Trebinje, gđe je planirano snimanje filma "Ljubav i rat". Kusturica igra i glavnu mušku ulogu, a film je zamišljen kao kolaž tri polusatne priče koje govore o dobroti, ljubavi i ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: