Kultura

Nedelja, 17.09.2023.

10:00

Održana premijera predstave "Bolest mladosti" na sceni JDP-a

Premijera predstave "Bolest mladosti" Ferdinanda Bruknera u režiji Jovane Tomić održana je na Sceni "Ljuba Tadić".

Izvor: Tanjug

Održana premijera predstave
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Klasični komad nemačkog ekspresionizma i evropske moderne, Bruknerova "Bolest mladosti", bavi se mladim studentima medicine razapetim između konvencija građanskog života, mladalačkog osećanja izgubljenosti i cinizma savremenog društva.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Njihova mladost se u drami samoiscrpljuje i samouništava, kreirajući još strašniji svet i tako stvara iluziju spasenja. Na sceni JDP-a našli su se sinoć Sanja Marković, Petar Benčina, Jovana Belović, Miodrag Dragičević, Milica Sužnjević, Natalija Stepanović i Đorđe Mišina.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Tekst je adaptirala Jovana Tomić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, kompozitor Luka Mejdžor, dok je Ljiljana Mrkić Popović oblikovala scenski govor. Publika je dugim ovacijama ispratila protagoniste predstave sa scene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: