Ko će nas predstavljati na Evroviziji - "krađe", iznenađenja i šta kažu kladionice?

Večeras je finale Pesme za Evroviziju i konačno ćemo saznati ko će predstavljati našu zemlju u Torinu, Italiji, ove godine.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 05.03.2022.

14:57

Ko će nas predstavljati na Evroviziji -
Foto: Profimedia/Joerg Carstensen

Nakon dve polufinalne večeri dobili smo 18 imena koji će se takmičiti večeras, ali naravno ovim spiskom nije svako bio zadovoljan. Najveće razočarenje ove godine bila je eliminacija Borisa Subotića koji je u prvoj polufinalnoj večeri nastupao sa pesmom "Vrati mi".

Balade ovog tipa često nisu evrovizijski "recept za uspeh", ali Subotića su mahom hvalili na društvenim mrežama. Mladi pevač je čak sam napisao ovu numeru.

Činilo se da nikome ne bi smetalo da je Srbija poslala ovu baladu na Evrosong, ali Subotić nije dobio priliku ni da se bori za pobedu u finalu, na veliko razočarenje fanova Evrovizije.

Komentatori su vrlo ubrzo napisali da je ovo najveća "krađa" koja se desila na izboru za pesmu Evrovizije 2022. Međutim, ovo nije bio jedini "skandal" koji je bacio senku na ovu manifestaciju.

Pevačica Maja Nikolić počela je da javno govori kako je takmičenje za pesmu Beovizije namešteno, te da se već zna da će pobednica biti pevačica Sara Jo. U tom trenutku nije bilo javno sa kojom pesmom će takmičari nastupati.

"Rat" Maje Nikolić i Sare Jo: "Nameštaljka"; "Razotkrivena sam" VIDEO

Ovo je dovelo do svojevrsnog "rata" između Maje i Sare - Sara je napravila nekoliko objava u kojima ismeva stariju koleginicu, a njena publika je imala podeljenje reakcije na ovakvu vrstu Sarinog reagovanja.

Sa druge strane, Aca Lukas, kog ćemo takođe gledati večeras u finalu sa baladom "Oskar", imao je nekoliko zamerki i kritika upučenih samim organizatorima. Od navodne korupcije do navoda da mu organizatori navodno nisu dozvolili da ima svoj klavir na bini, ove godine Lukas nije imao dlake na jeziku.

Sa druge strane, lapsus Ane Stanić izazvao je dosta smeha u prvoj polufinalnoj večeri. Pevačica je htela da prokomentariše pantalone voditelja, ali se pomalo nespretno izrazila.

Na pitanje kako je moguće da se bavi muzikom više od dve decenije jer ima samo 25 godina, Stanić je odgovorila:

"Ne znam, to ću posle u bekstejdžu da ti kažem, kad budeš skinuo te pantalone".

"Malo je rano za ovakve komentare", rekao je voditelj kroz smeh, da bi Ana u tom trenutku shvatila šta je izgovorila.

"Ne, Bože, šta mi bi da napravim ovakvu grešku? Mislila sam, baš mi se sviđa kako izgledaš, samo te pantalone sa tim svetlucavim, izgledaš kao da imaš helanke ", pravdala se ona.

Šta kažu kladionice?

Sara Jo, prema procenama kladionica u Srbiji, ima najviše šansi za pobedu na Beoviziji 2022 koje se održava večeras. Ona se sinoć sa pesmom "Muškarčina" plasirala u finale, a kvota za njenu pobedu je 1,55.

Odmah posle Sare sledi Zorja Pajić, s kvotom od 2,20, pa Aca Lukas sa 3,00, zatim Angelina sa 5,00, Marija Mikić sa 8,00 i Tijana Dapčević i Ana Stanić sa 10,00.

Ali...

Pevačica Ana Đurić Konstrakta, inače članica grupe Zemlja gruva, izbila je na sam vrh trendinga nakon nastupa u prvoj polufinalnoj večeri.

Jedinstvenim nastupom, pomalo zbunjujućim tekstom i svojom zanimljivom pojavom postala je jedna od favorita za pobedu. Mladi srpski tiktokeri brže-bolje su komentarisali kako im je pesma "In Corpore Sano" ostala u glavi nakon prvog (ili drugog) slušanja, a oni malo stariji navodili su na društvenim mrežama da je ovo "prvi put da su se zainteresovali za ovu manisfestaciju", i to baš zbog Konstrakte.

"Kažu mi da sam iritantna ali i da ih podsećam na Ledi Gagu. Dopada mi se kada mi to govore", rekla je Ana domaćim medijima.

Čak i ako ne pobedi na nacionalnoj selekciji za največe muzikčko takmičenje na svetu, Konstrakta je svakako pobednica društvenih mreža i novih "mimova".

Ko je vaš favorit? Pišite nam u komentarima.
@quazarwear #pesmazaevroviziju22 #eurovision #srbija #serbia #beograd #rts #balkan #fyp #konstrakta #zorja #sarajo ♬ original sound - QUAZAR WEAR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: