Kultura

Sreda, 07.03.2018.

12:46

Pozorišna predstava za decu "U potrazi za snom" 24. marta

Scenski spektakl za decu “U potrazi za snom” Škole igre Ašhen Ataljanc održaće se 24. marta u 11h, na velikoj sceni Centra za kulturu “Vlada Divljan” na Paliluli, i biće besplatan za decu iz socijalno ugroženih porodica, kao i za decu bez roditeljskog staranja sa područja Beograda. Predstava će biti sastav glume, muzike i plesa, a osim klasičnog baleta nudi i savremenu igru i hip hop.

Izvor: B92

Pozorišna predstava za decu
foto: Škola igre Ašhen Ataljanc

Ovaj dečiji spektakl govori o odrastanju, ljubavi, poverenju, o devojčici koja je izgubila svoju baletsku patiku i u potrazi za njom svašta novo otkriva i pronalazi zajedno sa publikom. Učesnici predstave su polaznici Škole igre Ašhen Ataljanc, počev od najmlađih pa do srednjoškolaca, polaznici Škole glume Teatar 13 , mladi karatisti iz Karate kluba Diplomatik kao i Beogradski igrački centar (više od 80 učesnika). Ono što odvaja ovu predstavu od drugih predstava za decu je to što su deca i njeni glavni akteri i samim tim lakše će približiti pozorište drugoj deci, što je i osnovni cilj ovog projekta. Podrška najmlađima u songovima je pop pevač I baletski umetnik Aleksa Jelić i operska pevačica Ana Marčetić.

Osim plesom, deca će doprineti predstavi i drugim talentima, kao što su sviranje, pevanje i gluma.

Režiju potpisuje Uroš Janković, a koreografiju Ašhen Ataljanc.

Škola igre Ašhen Ataljanc osnovana je 2011. godine, sa ciljem da na potpuno novi način predstavi poimanje igračke umetnosti, kao i da kroz specifične procese edukacije stvara nove, mlade igrače, širokog spektra znanja, koji vladaju svim stilovima igre i koji mogu da odgovore svim zahtevima bilo kog pozorišta ili baletske trupe u svetu.

Od svog osniivanja, škola se posvetila radu sa mladim igračima koji su želeli da prošire svoja znanja i poboljšaju svoje igračke tehnike, kao i radu sa decom različitih uzrasta, koja se kroz specifične, ali zabavne procese rada, tek pripremaju za ozbiljne i uspešne prve baletske korake.

U školi predaje odabrani tim pedagoga, koji svoje bogato profesionalno iskustvo i znanje, ne samo klasičnog baleta, već i svih ostalih stilova umetničke igre, prenose deci kroz svakodnevni rad na časovima, kao i kroz rad na pripremi školskih predstava i koncerata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: