Zoran Erić novi rektor Univerziteta umetnosti

Novi rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu biće kompozitor mr Zoran Erić, redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 02.07.2015.

20:32

Default images
Foto: Tajna zvuka / YouTube screenshot

Dosadašnjoj rektorki prof. dr Ljiljani Mrkić Popović (sa Fakulteta dramskih umetnosti) ističe drugi mandat 1. oktobra.

Savet Univerziteta umetnosti u Beogradu izabrao je Erića za naredni trogodišnji period (2015-2018) na Svečanoj sednici održanoj 30. juna, saopšteno je danas. Za prorektore Univerziteta umetnosti izabrani su prof. dr Mileta Prodanović sa Fakulteta likovnih umetnosti, red. prof. Rastko Ćirić sa Fakulteta primenjenih umetnosti i red. prof. Dragan Petrović sa Fakulteta dramskih umetnosti.

U dosadašnjem prorektorskom timu bili su prof. dr Dimitrije Golemović, red. prof. Anđelka Bojović i red. prof. Marina Nakićenović. Mr Zoran Erić je šef Katedre za kompoziciju Fakulteta muzičke umetnosti. Njegov opus obuhvata kompozicije različitih žanrova pisanih za različite vrste ansambala i solističkih instrumenata, a posebno mesto u njegovom stvaralaštvu zauzima muzika za pozorište i film.

Dobitnik je velikog priznanja, među kojima su Oktobarska nagrada grada Beograda i Mokranjčeva nagrada koju je dobio čak tri puta. Bio je prodekan Fakulteta muzičke umetnosti od 1992-1998, prorektor Univerziteta umetnosti od 2000-2004, predsednik Upravnog odbora organizacije za zaštitu autorskih prava SOKOJ, kao i umetnički direktor i selektor Bemusa 2011-2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: