Rodno Kraljevo slavi veliku Miru Trailović VIDEO

Rediteljka, osnivačica i upravnica pozorišta Mira Trailović rođena je u Kraljevu pre tačno 100 godina, a ostavila je neprocenjiv trag u pozorišnoj umetnosti Srbije i nekadašnje Jugoslavije

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.01.2024.

13:13

Rodno Kraljevo slavi veliku Miru Trailović VIDEO
Photo: Zorana Mandic/ATAImages

Alen Knežević iz Kraljevačkog pozorišta predstavio je plan za narednu nedelju i obeležavanje stote godišnjice rođenja velike Mire.

"Miru su zvali Buldožer u Bundi i njoj u čast Kraljevačko pozorište pravi mini-reviju. U prva dva dana igramo predstavu 'Frizer ćelave pevačice', 'Lekcija', zatim 'Čehovljeva soba' i na repertoaru je predstava sa najdužim naslovom 'Rasvetljavanje slučaja ubistva trovanjem u ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina', a potom imamo gostovanje Bitef teatra sa predstavom 'Mogućnost zabavljanja kod ptica'", rekao je Alen Knežević.

Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu u nastavku teksta:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: