Vodimo vas u pozorište – predstava "Revolt" u Ateljeu 212

Atelje 212 i B92. net vas vode na predstavu "Revolt", jednu od predstava ovog pozorišta za koju se uvek traži karta više.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2023.

11:24

Vodimo vas u pozorište – predstava
Depositphotos/ Valevenezia

Predstava Revolt u režiji Jovane Tomić nastala je prema tekstu čuvene britanske autorke Alis Berč “Pobuni se. Rekla je. Opet se pobuni” u prevodu Radmile Radovanović.

Spisateljica se ogledno bavi istraživanjem položaja žene u pozorištu i jeziku u patrijarhatu. Pobuna na koju tekst poziva jeste akcija redefinisanja i stalnog preispitivanja tog mesta na koje je žena društveno nehotice stavljena. Kroz niz duhovitih scena Alis Berč nudi obrte u polju prepoznatljivih situacija muško-ženskih odnosa.

Alis Berč je jedna od najznačajnijih predstavnica savremene britanske drame 21. veka. Ovo će biti prvo izvođenje nekog njenog komada na našim prostorima i jeziku. Dobitnica je značajnih pozorišnih nagrada. Za tekst „Pobuni se. Rekla je. Opet se pobuni.“ Dobila je „Džordž Divajn“ nagradu za najperspektivnijeg novog dramskog pisca/spisateljicu; za komad „Anatomija samoubistva“ nagrađena je nagradom „Suzan Smit Belkbern“.

Predstava se igra u nedelju od 20 h, a mi vam delimo pet puta po dve karte. Da biste ih osvojili, napišite komentar ispod objave ove vesti na našoj stranici "Život B92" na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: