Kultura

Sreda, 20.09.2023.

16:40

Počele probe za predstavu "Incident na granici" u režiji Stefana Gajića

Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) saopštilo je danas da su počele probe predstave "Incident na granici" Kirana Lina u režiji Stefana Gajića, čija se premijera očekuje u novembru.

Izvor: Tanjug

Počele probe za predstavu
Foto: Ilustracija, Shutterstock/alphaspirit.it

"Komad britanskog pisca Lina je britka savremena satira koja istražuje fenomen pravih i imaginarnih granica koje nas dele, kao i posledica koje možemo da snosimo ako ih prekoračimo", kaže se u saopštenju.

Iz JDP-a su naveli da Mina Obradović, Dragan Petrović i Vukašin Jovanović tumače uloge u drami koja "suptilno balansirajući na granici uzmeđu Joneska i Kafke, počinje kao zabavna i 'pomerena' komedija situacije, koja postepeno prerasta u sve apsurdniji košmar".

Gajiću je to prva režija u JDP-u, a tekst je sa engleskog prevela Vesna Radovanović, scenografkinja je Marta Dogan, kostimografkinja Biljana Grgur, kompozitorka Ana Krstajić, a scenski govor će oblikovati Đorđe Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: