Kultura

Ponedeljak, 04.07.2022.

14:45

Pozorište Atelje 212 završava uspešnu pozorišnu sezonu

U toku sezone Atelje 212 je ostvario 6 premijera – Balkan bordelo – Jeton Neziraj – Blerta Neziraj, Pristanak – Nina Rejn, reditelj Nebojša Bradić, Amsterdam – Maja Arad Jasur, rediteljka Iva Milošević, Rolerkoster – Jelena Kajgo, rediteljka Milica Kralj, Posaditi drvo – Aleksej Žitkovski, reditelj Pavle Terzić, Drama o kraju sveta – Olga Dimitrijević.

Izvor: B92

Pozorište Atelje 212 završava uspešnu pozorišnu sezonu
Foto: Boško Ðorðeviæ

Atelje 212 je tokom ove sezone imao ukupno 40 gostovanja od Njujorka pa do Banjaluke, Splita, Zagreba, Tirane.. Na festivalima u zemlji i inostranstvu predstave su bile 20 puta.
Foto: Boško Ðorðeviæ
Predstave u matičnoj kući su bile vrlo posećene. Na festivalima je pozorište dobilo brojne nagrade. Predstava 64 najviše nagrada 11 na festivalima. Predstava Rolerkoster 4 nagrade, predstava Pristanak 2 nagrade, predstava Jedan Pikaso 3 nagrade, predstava Petrijin venac 2 nagrade. predstava Ova će biti ista 1 nagradu.
Foto: Boško Ðorðeviæ
Zahvalnost umetnicima, publici, medijima i svima koji su dali doprinos da ostvarimo ovu uspešnu sezonu, saopštava Atelje 212.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: