Novi danski kralj objavio knjigu odmah nakon inauguracije

Samo tri dana nakon što je postao kralj Danske, Frederik Deseti objavio je knjigu "Kraljeva reč".

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.01.2024.

13:59

Novi danski kralj objavio knjigu odmah nakon inauguracije
Foto: Profimedia

Novi kralj Danske je napisao knjigu sa Jensom Andersenom, autorom njegove biografije iz 2017. godine, a zasnovana je na intervjuima objavljenim u poslednjih godinu i po dana, prenosi BBC.

Knjiga košta nešto više od 30 evra, ima 110 stranica i u njoj Frederik X govori o različitim temama, uključujući poziciju Danske u svetu i njegov odnos sa suprugom, kraljicom Marijom.

U jednom delu Frederik X objašnjava da je kao dete imao poteškoća da prihvati činjenicu da će postati kralj Danske, rekavši da je "samo želeo da bude kao svi drugi dečaci njegovih godina". Frederik je u subotu, 14. januara postao novi kralj Danske, nasledivši svoju majku, kraljicu Margretu II, koja je abdicirala nakon 52 godine vladavine.

"Ovo je zadatak za koji sam se spremao ceo život i prihvatio sam ga sa ponosom, poštovanjem i radošću", rekao je Frederik X u svom prvom govoru nakon što je imenovan za danskog kralja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: