Kultura

Subota, 07.05.2016.

11:50

Knjiga bajki s potpisom Ane Frank prodata za 62.500$

Zbirka bajki koju je potpisala poznata nemačka devojčica jevrejskog porekla Ana Frank prodata je za 62.500 dolara na aukciji u Njujorku, odnosno dvostruko više od početne cene, saopštila je danas galerija Sawnn Auction koja je organizovala prodaju.

Izvor: Tanjug

Knjiga bajki s potpisom Ane Frank prodata za 62.500$
Ilustracija (Foto: Gettyimages)

U pitanju je knjiga bajke braće Grim uključujući i čuvene priče "Snežanu i sedam patuljaka" i "Ivicu i Maricu" koja ja pripadala Ani Frank, slavnoj po svom dnevniku prodatom u 30 miliona primeraka i prevodom na 67 jezika.

Ana Frank je na prvoj strani knjige, objavljenoj 1925. godine, napisala svoje i ime sestre Margot.

Devojčica koja je jedna od najpoznatijih žrtava Holokausta, zaboravila je knjigu kada je njena porodica otišla u Amsterdam da pobegne od nacista.

Knjiga s početnom cenom od oko 30.000 dolara prodata je za 62.500 dolara posle nekoliko minuta na aukciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

16 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

18 h

Podeli: