Novi roman Harper Li najbrže prodavana knjiga

Roman "Go Set A Watchman" američke književnice Harper Li postao je najbrže prodavana knjiga u istoriji izdavačke kuće Harper Kolins.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.07.2015.

10:49

Default images
Beta / AP Photo/Mark Lennihan

Kako prenosi Rojters, u prvoj nedelji je samo u Severnoj Americi prodato više od 1,1 milion primeraka. Knjiga je objavljena 14. jula, 55 godina nakon izlaska kultnog romana "Ubiti pticu rugalicu", dosad jedinog romana 89-godišnje Li koji govori o rasnoj nejednakosti na američkom jugu.

Priča romana "Go Set A Watchman" koji je Li napisala sredinom prošlog veka, događa se dve decenije nakon radnje prve knjige. Junakinja Džin Luiz Finč, poznatija kao Skaut, odlazi iz Njujorka za Alabamu, u posetu svom ocu Atikusu.

U svom rodnom gradu se iznova suočava sa rasističkom atmosferom koja u njemu vlada. "Prva nedelja prodaje knjige 'Go Set A Watchman' prevazišla sva naša očekivanja", izjavio je Brajan Mari, predsednik kuće Harper Kolins.

"Oduševljeni smo reakcijom čitalaca na ovo novo, istorijsko delo jedne legende među piscima kao što je Harper Li", dodao je on.

Harper Li se povukla iz javnog života nakon uspeha romana "Ubiti pticu rugalicu", koji se smatra jednim od najznačajnijih dela američke savremene književnosti prema kojem je 1962. godine snimljen i Oskarom nagrađeni film sa Gregorijem Pekom u glavnoj ulozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: