Jedna zemlja ima najveće šanse: Ko su trenutni favoriti za pobedu na Evroviziji? VIDEO

Ukrajinska pesma "Teresa & Maria" trenutno se nalazi na prvom mestu ankete na stranici "eurovivionworld", specijalizovanoj za Eurosong i evrovizijske događaje.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2024.

13:16

Jedna zemlja ima najveće šanse: Ko su trenutni favoriti za pobedu na Evroviziji? VIDEO
Foto: Shutterstock/rarrarorro

Ukrajinska pesma koju izvode Aljona Aljona i Džeri Hejl, ubedljivo vodi među pemama zemalja koje su dosad odabrale svoje predstavnike i nalazi se na prvom mestu sa šansom za pobedu od 19 odsto.

Drugoplasirana Velika Britanija sa pesmom "Dizzy" ima sedam odsto šansi za pobedu, dok je predstavnica Italije Anđelina Mango, sa pesmom "La noia" na trećem mestu sa istim postotkom šansi za pobedu.

Na četvtom mestu se nalazi Island sa šest odsto, iako ova zemlja još uvek nije odabrala predstavnika.

Na petom mestu je Izrael sa pet odsto šansi za pobedu, iako se sa druge strane suočava sa zahtevima za izbacivanje sa ovog muzičkog takmičenja. Podsetimo, ovog vikenda je pobednica italijanskog muzičkog festivala San Remo, Anđelina Mango, osvojila srca publike širom sveta i odabrana je da predstavlja svoju zemlju na ovogodišnjem muzičkom takmičenju Evrovizija.

Srbija će svog predstavnika za Malme odabrati 2. marta, a ovde možete dati svoje mišljenje o pesmama koje se takmiče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: