Kultura

Nedelja, 11.02.2024.

13:14

Ovo je pobednica San Rema: Predstavljaće Italiju na Evroviziji VIDEO

Pobedu na ovogogišnjem 74. San Remo festivalu odnela je italijanska pevačica Anđelina Mango sa pesmom "La noia" i time stekla pravo da predstavlja Italiju u Malmeu na Evrosongu ovog maja.

Izvor: Tanjug

Ovo je pobednica San Rema: Predstavljaće Italiju na Evroviziji VIDEO
Foto: Profimedia

Ovogodišnje takmičenje u Teatru "Ariston" okupilo je 30 umetnika, a Mango je pobedu odnela sa ukupno 40,3 odsto glasova gledalaca, radijskog i novinarskog žirija, dok je iza nje završio Geolier sa 25,2 odsto glasova, i na trećem mestu Analisa, prenosi italijanska agencija Ansa.

Mango je prva žena pobednica San Rema u poslednjih 10 godina, pošto je prethodno glavnu nagradu čuvenog italijanskog muzičkog festivala pripadnica lepšeg pola odnela 2014. godine kada je pobedila Arisa, prenosi list "La Republika". Finalno veče festivala u San Remu privuklo je više od 14 miliona gledalaca. Poslušajte njenu pobedničku pesmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

21 h

Podeli: