Ovo je pobednica San Rema: Predstavljaće Italiju na Evroviziji VIDEO

Pobedu na ovogogišnjem 74. San Remo festivalu odnela je italijanska pevačica Anđelina Mango sa pesmom "La noia" i time stekla pravo da predstavlja Italiju u Malmeu na Evrosongu ovog maja.

Kultura

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.02.2024.

13:14

Ovo je pobednica San Rema: Predstavljaće Italiju na Evroviziji VIDEO
Foto: Profimedia

Ovogodišnje takmičenje u Teatru "Ariston" okupilo je 30 umetnika, a Mango je pobedu odnela sa ukupno 40,3 odsto glasova gledalaca, radijskog i novinarskog žirija, dok je iza nje završio Geolier sa 25,2 odsto glasova, i na trećem mestu Analisa, prenosi italijanska agencija Ansa.

Mango je prva žena pobednica San Rema u poslednjih 10 godina, pošto je prethodno glavnu nagradu čuvenog italijanskog muzičkog festivala pripadnica lepšeg pola odnela 2014. godine kada je pobedila Arisa, prenosi list "La Republika". Finalno veče festivala u San Remu privuklo je više od 14 miliona gledalaca. Poslušajte njenu pobedničku pesmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: