Kultura

Sreda, 06.12.2023.

16:10

Tradicionalni prvojanuarski koncert benda Kanda Kodža i Nebojša na Dorćol platzu

Kao što svakog 1. januara počinje nova godina, tako prvog dana nastupajuće 2024. Kanda Kodža i Nebojša sviraju svoj tradicionalni koncert u Beogradu, ovoga puta prvi put u prostoru Dorćol platza.

Izvor: B92

Tradicionalni prvojanuarski koncert benda Kanda Kodža i Nebojša na Dorćol platzu
Shutterstock/ PopTika

Na prazničnom meniju su zvučni kokteli iz više od 30 godina postojanja grupe, zaključno sa i dalje aktuelnim "Betonom", uz moguće aranžmanske improvizacije i adhok obrade. Posebni gosti na Dorćol platzu biće alt pop bend Kika.

Ako je popularna muzika nešto u čemu tražimo osećanja, Kanda Kodža i Nebojša nam ih uvek daju neštedimice, i zato im se stalno vraćamo. Njihovo shvatanje rokenrola jeste da je on umetnost, i tako ga i sviraju – kao vrhunsku autorsku tvorevinu, u kojoj su zvuk i poezija jedno. Zato je najbolje započeti novu godinu sa njima!

KKN umeju da vrhunski odsviraju sve što požele, na nivou su „starih majstora" rok muzike. Ali to nije poenta, nego ono što KKN imaju da kažu, i gitarama i glasom. Bend uživa u svakom gitarskom tonu koji proizvede, demonstrirajući još jednom kako se autorski rokenrol zasniva na umeću, ne samo pripovedanja, nego i sviranja priče. Sastav svira nadahnuto i bajkovito, kao da povremeno oslobađa suspregnutu zver – još treba naći reči da se opiše paralelna poezija koja čuči u udvojenim gitarama i neobičnim ritmovima ispod ovih kompozicija. Crazy Horse, Television, Hüsker Dü, šta god navedemo – to su samo moguće inspiracije, ali ne i šifra zvuka KKN, koji je nesumnjivo originalan u okviru tradicije.

Ovoga puta za tradicionalni koncert mesto susreta je Dorćol platz, a promotivni kontingent ulaznica dostupan je na prodajnim mestima Ticket Visiona i na tickets.rs po ceni od 1.700 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: