Kultura

Ponedeljak, 04.12.2023.

21:46

Remek-delo legendarne muzičke grupe: 20 godina od albuma "Meteora"

Grupa Linkin park je tokom svog postojanja snimila brojne albume koji su privukli pažnju publike širom sveta, a jedan od onih za koji može slobodno da se kaže da je "legendarni" je "Meteora".

Izvor: Telegraf

Remek-delo legendarne muzičke grupe: 20 godina od albuma
Foto: Profimedia

Objavljen je sada već davne 2003. godine, tačnije 25. marta, a u pitanju je drugi njihov studijski album.

"Meteora" je dobila naziv po grčkim pravoslavnim manastirima Meteori, ima 13 pesama, od kojih su većina postale hitove. Te numere su: "Foreword", "Don't Stay", "Somewhere I Belong", "Lying from You", "Hit the Floor", "Easier to Run", "Faint", "Figure.09", "Breaking the Habit", "From the Inside", "Nobody's Listening", "Session" i "Numb".

"Znali smo šta želimo... Nije nas bilo briga šta neko drugi radi. Takođe nas nije zanimalo da li se pesme stilski uklapaju kao celina ili zbirka pesama. Bilo je više kao, "Ovaj rif je bolestan!" Onda bismo samo vrištali nad tim, a sledeća pesma bi bila balada srednjeg tempa i pevali biste onako kako je ta pesma trebalo da se peva. Testirali smo. Bili smo studenti na koledžu. Bili smo u laboratoriji i slučajno smo naišli na nešto što se svima dopalo i radilo je. Mislim da je Meteora bio produžetak toga", rekao je svojevrememo Čester Benington.

Sam album je postao pravi hit, ne samo u Americi, već i u celom svetu.

"Meteora" je debitovala na prvom mestu Bilbordu 200 liste, a preko 810.000 primeraka je prodato u prvoj nedelji. Sa ovog albuma je objavljeno 5 singlova: "Somewhere I Belong", "Faint", "Numb", "From the Inside" i "Breaking the Habit". "Lying fromYou” je objavljen u martu 2004. kao promotivni singl.

"Meteora" je dobila uglavnom pozitivne kritike, iako su neki kritičari smatrali da je stil albuma previše sličan njegovom prethodniku, "Hybrid Theory".

Album je prodat u oko 16 miliona primeraka širom sveta, što ga čini 8. najprodavanijim albumom 21. veka.

Koju pesmu sa "Meteore" najviše volite?

Poslušajte ceo album preko ove plej-liste:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: