Kulturni fenomen: Strimovanje jedne pesme skočilo za 4.900 odsto od sinoć

"Long Long Time" Linde Ronstad skočio je na top-listama na striming platformama nakon sinoćnje epizode ​​HBO hit-serije "The Last of Us".

Kultura

Izvor: S.D.

Utorak, 31.01.2023.

08:49

Kulturni fenomen: Strimovanje jedne pesme skočilo za 4.900 odsto od sinoć
Foto: Blueee77/Shutterstock

Nakon emitovanja epizode, broj striminga pesme iz 1970-ih porastao je za 4900% prema Spotifaju.

"Long, Long Time" je istaknuto i može se čuti u scenama sa preživelima Bilom (Nik Oferman) i Frankom (Murej Bartlet), kao i kasnije u scenama sa Džoelom (Pedro Paskal) i Eli (Bela Remzi).

Pesmu je izabrao izvršni producent i reditelj Kreg Mejzin, ali nakon što je to predložio njegov prijatelj Set Rudecki. Mejzin je tražio pesmu uz koju bi se dva lika povezala.

U razgovoru za Varajeti, Mejzin je rekao: "Znao sam da ta pesma treba da pogodi određene stvari o čežnji i bolu i beskrajno neuzvraćenoj ljubavi", rekao je. "Nisam mogao da nađem pravu pesmu za svoj život. Pokušavao sam i pokušavao, a onda sam poslao poruku svom prijatelju Setu Rudeckom. Rekao sam mu: "Evo sve što mi treba za tu pesmu", a dve sekunde kasnije, on mi je odgovorio: "Linda Ronstad, "Long, Long Time". To je bilo to!"

Napisao ga je Geri Vajt, a pesma se nalazi na Lindinom albumu "Silk Purse". Singl je proveo 12 nedelja na Billboard Hot 100 listi, i dostigao vrhunac na 25. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: