Kultura

Ponedeljak, 17.09.2018.

12:05

Makartni nakon skoro 40 godina na vrhu američke top-liste

Pol Makartni vratio se u nedelju na vrh top-lista, nakon što je njegov autorski album zaseo na prvo mesto američke liste, prvi put nakon 36 godina.

Izvor: hina

Makartni nakon skoro 40 godina na vrhu američke top-liste
Foto: Gettyimages

"Egypt Station" je album sa 16 pesama u kojima eksperimentiše sa svežim rok zvukom u kombinaciji s klasičnim zvukom Bitlsa.

Engleska legenda, koja i u 76. godini ima vrlo gust raspored turneje, nije se štedela na promociji albuma, gostujući u kasnim televizijskim programima u SAD i uživo emitujući koncert sa stanice Grand sentral u Njujorku.

Album je u njegovoj rodnoj Britaniji debitovao na trećem mestu liste kojom drugu nedelju zaredom dominira američki reper Eminem s albumom "Kamikaze".

Otkako je objavljen 7. septembra, "Egypt Station" je u SAD prodat u 153.000 primeraka, objavljuje Nilsen mjuzik.

Pol Makartni, koji je kao solo izvođač na vrhu top-liste debitovao 1982. s albumom "Tug of War," drugi je muzičar s najvećim vremenskim razmakom između dva albuma na vrhu neke top-liste.

Rekord drži Džoni Keš sa sedam meseci dužim razmakom od Makartnija, nakon što je album te kantri legende posthumno zavladao listom 2006.

Od "Tug of War" Makartni je s antologijama Bitlsa četiri puta bio na vrhu američkih top-lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: