Morisi u Beogradu 10. decembra

Velikan britanske muzike Stiven Patrik Morisi (Morrissey) održaće koncert u sredu 10. decembra u beogradskoj Hali sportova u okviru jesenjeg Belgrade Calling serijala.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 11.11.2014.

23:57

Default images

Svoj prvi koncert u Beogradu, Morrissey je preko dugogodišnjeg agenta iznenada zakazao regionalnoj „Avalon produkciji“ sa ličnom željom da nastupi pred ovdašnjom publikom u „nekoj manjoj dvorani od uobičajenih sportskih arena“. Popularni „Moz“ tako će neplanirano produžiti aktuelnu turneju „World Peace Is None of Your Bussiness“ nazvanu po istoimenom albumu objavljenom u julu ove godine sa nepodeljenim uspehom kod fanova i kritike, uz drugo mesto na britanskoj i 14 na američkoj listi albuma. Ograničen broj ulaznica za ovaj koncert po cenama od 2500 za parter, 2990 za tribine, 3590 za Fan pit i 3990 dinara za Gold tribine, biće u prodaji od petka 14. novembra od 10 časova na beogradskim blagajnama Doma omladine, Kombank arene, Bilet centra i preko stotinu prodajnih mesta Eventima širom Srbije.

Novi album ujedno je i deseti studijski po redu otkako je Morrissey napustio legendarnu grupu The Smiths sa kojom je snimio četiri kultna albuma, zbog kojeg ih mnogi pozivaju da se okupe radi ulaska u Rokenrol dvoranu slavnih. U čast novog albuma, najuticajniji muzički časopis „New Musical Express“ objavio je specijalni broj posvećen isključivo Morrisseyu, dok je magazin „Music Week“ u nedelji objave aktuelnog albuma promenio svoje ime u „Morrissey Week“!

Istoimeni singl „World Peace Is None of Your Bussiness“ objavljen je još u maju, praćen sa spotom u kojem umesto muzike, Morrissey recituje stihove kritički nastrojene prema današnjem društvenom uređenju sveta, dok pored njegovog klavira stoji Nancy Sinatra. I najave naredna dva singla bili su kraći klipovi u kojima bez muzike Moz recituje stihove, a u poslednjem „Earth Is The Loneliest Planet“ na krovu zgrade „Capitol Records“ stoji pored gotovo neprepoznatljive Pamele Anderson.

Pre samo dve godine, Morrissey je najavio kako namerava da se posle napunjene 55 godine povuče sa scene, kako bi sačuvao dostojanstvo, a budući da je rođen 1959. godine, svetska javnost se još uvek pita da li je ovo i njegova poslednja turneja. Ove godine je potvrdio da se lečio od raka, ali da je uspešno otklonio problematično tkivo, te da ne brine previše: „Odmaraću se kad umrem“. Jedna od najtraženijih muzičkih knjiga u poslednjih godinu dana je Morrisseyeva „Autobiografija“, za koju kritičari tvrde da je najbolje napisana autobiografija još od Bob Dilanovih „Hronika“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: