Kultura

Četvrtak, 22.02.2024.

16:44

Na ovogodišnjem FEST-u čak 108 filmova VIDEO

Sutra počinje 52. Međunarodni filmski festival FEST, koji će se održavati sve do 3. marta, a publika će imati priliku da vidi filmove koji su obeležili prethodnu godinu, kao i premijere koje svi nestrpljivo čekaju da vide.

Izvor: B92, Tanjug

Na ovogodišnjem FEST-u čak 108 filmova VIDEO
Foto: Shutterstock/Fer Gregory

Ovogodišnji FEST će otvoriti kratkometražni igrani film "Još jedan dan" Radivoja Raše Bukvića i dugometražni američki film “Bartonova akademija” (The Holdovers), koji je i ovogodišnji kandidat za Oskara 2024.

FEST će 3. marta zatvoriti ostvarenje "Ruski konzul”, poslednji film u kome je igrao Žarko Laušević.

U takmičarskom programu 17 filmova bori se za nagradu "Beogradski pobednik" za najbolji film, režiju, scenario, glavnu mušku i žensku ulogu i najbolji debitantski film.

"Imamo filmska ostvarenja iz 60 zemalja sveta, sa svih kontinenata, a neke od njih možete samo da vidite na FEST-u", rekao je Damir Handanović, u ime Centra beogradskih festivala. On je istakao i da je veliko interesovanje za FEST i da je prodato dosta ulaznica.

Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: