Kultura

Ponedeljak, 19.02.2024.

09:31

Evo ko je bio prvi izbor za Nea u "Matriksu": Iznenadićete se

Film "Matriks" jedan je od najpopularnijih naučnofantastičnih filmova svih vremena, u kom glavnu ulogu tumači Kijanu Rivs. Međutim, Rivs zapravo nije bio prvi izbor za ulogu Nea, koja ga je proslavila.

Izvor: klix.ba

Evo ko je bio prvi izbor za Nea u
Foto: Profimedia

Popularna franšiza s vremenom je postajala sve složenija, izgrađujući celu istoriju pada čovečanstva i načina kako bi veštačka inteligencija mogla da iskoristiti ljudsku rasu simulirajući stvarnost, a franšiza je takođe analizirana zbog komentara o rodnom identitetu, konzumerizmu i kapitalizmu.

Ipak, uloga je trebalo da pripadne Bredu Pitu. On je tokom devedesetih godina često birao zanimljive uloge. Čak je znao i da riskira pa je svoju prvu nominaciju za Oskara za najboljeg sporednog glumcu zaradio u filmu "12 majmuna", koji je objavljen 1995. godine.

Iako je Pit u to vreme često riskirao sa izborom uloga, ipak je odbio da glumi u "Matriksu" te je uloga pripala Rivsu.

Međutim, to nije negativno uticalo na njegovu karijeru jer se pojavio u još jednom klasiku iste godine, a to je film "Fight Club" Dejvida Finčera.

Pit se jednom našalio da "Matriks" nije jedino kinematografsko remek-delo u kojem mu je ponuđena prilika da glumi. Zanimljivo je i to da je i Vil Smit bio razmatran za ulogu Nea, budući da je već ostvario veliki uspeh u naučnofantastičnim filmovima, a to su "Men in Black" i "Independence Day".

Međutim, Smit je smatrao da bi samo upropastio tu ulogu i zbog toga nije želeo da glumi u popularnom filmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

17 h

Podeli: