Kultura

Nedelja, 18.02.2024.

09:46

Kristofer Nolan posle "Openhajmera" planira da snimi horor film

Reditelj Kristofer Nolan objasnio je zašto želi da snimi horor film.

Izvor: B92

Kristofer Nolan posle
Foto: Profimedia

Tokom razgovora sa Britanskim filmskim institutom, Nolan je rekao da je snimanje horor filma nešto čime bi na kraju voleo da se pozabavi i objasnio je zašto mu se taj žanr dopada.

"Mislim da su horor filmovi veoma interesantni jer veoma zavise od bioskopskih uređaja", rekao je on.

"Zaista se radi o "provociranju" visceralnog odgovora na stvari. Tako da bih u nekom trenutku voleo da snimim horor film. Ali mislim da zaista dobar horor film zahteva zaista izuzetnu ideju, a takvih je malo. Tako da nisam pronašao priču koja je pogodna za to. Ali mislim da je to veoma zanimljiv žanr sa kinematografske tačke gledišta" objasnio je Nolan.

Nolan je takođe istakao da u "Openhajmeru" ima trenutaka užasa, posebno nakon što je tim Menhetn projekta uspeo da napravi prvo atomsko oružje, piše The Hollywood Reporter.

"Svakako Openhajmer ima elemente horora, što definitivno mislim da je prikladno za temu", rekao je on.

Podsećamo, njegov film "Openhajmer" jedan je od glavnih kandidata za ovogodišnjeg Oskara za najbolji film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: