Kultura

Ponedeljak, 15.01.2024.

08:24

Openhajmer dominira po priznanjima, a šta je s Barbi? Dodeljene prestižne filmske nagrade

Sinoć su dodeljene prestižne "Filmske nagrade po izboru kritičara", poznate kao "Critics' Choice Awards". Evo koja ostvarenja su dobila najviše priznanja.

Izvor: B92

Openhajmer dominira po priznanjima, a šta je s Barbi? Dodeljene prestižne filmske nagrade
Foto: Profimedia

Ove godine najviše priznanja osvojio je film "Openhajmer" reditelja Kristofera Nolana, čak osam nagrada, među kojima su one za najbolji film, najboljeg sporednog glumca, najboljeg režisera, najbolju montažu, najbolje vizuelne efekte, najbolju glumačku postavu, kao i za najbolju kinematografiju.

Glavni glumac Kilijan Marfi ostao je bez nagrade, a Robert Dauni mlađi osvojio je onu za najboljeg sporednog glumca.

Film "Barbi" Grete Gervig dobio je šest priznanja za originalni scenario, originalnu pesmu, najbolju komediju, najbolju produkciju, najbolje kostime i najbolju šminku i frizure.

Ema Stoun je proglašena za najbolju glumicu u filmu "Jadna stvorenja" reditelja Jorgosa Lantimosa, a najbolji glumac ove godine je Pol Džijamati u filmu "Ostaci".

Kada je reč o TV-u, kao najbolje serije istakle su se "Naslednici", "Govedina" i "Medved".

Filmske nagrade po izboru kritičara dodeljuje Američko-kanadsko udruženje filmskih kritičara kako bi odlikovalo najbolja kinematografska ostvarenja u godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: