Kultura

Utorak, 31.10.2023.

13:09

Na Netfliks stiže serija snimljena po romanu koji je dobio Pulicera VIDEO

Četvorodelna serija "Svetlo koje ne vidimo" (All The Light We Cannot See), ekranizacija istoimenog romana Antonija Doera, dobitnika Pulicerove nagrade, 2. novembra stiže na Netfliks.

Izvor: index.hr

Na Netfliks stiže serija snimljena po romanu koji je dobio Pulicera VIDEO
Foto: shutterstock/Vantage_DS

Roman koji je proslavljeni američki književnik pisao čak deset godina može se čitati na više načina – kao delo o odrastanju, o potrazi za dobrotom u nesrećnim vremenima poput periodaDrugog svetskog rata, te o hrabrosti i žrtvi.

Radnja ovog romana prati francusku devojčicu i nemačkog dečaka u okupiranoj Francuskoj. Zbog dolaska nacista slepa Mari-Laur beži s ocem iz Pariza u Saint-Malo, gde dolazi i siroče Verner, koji je talenat za tehniku, što mu je osiguralo mesto u brutalnom Hitlerjugendu.

Uvršten je na listu 25 najboljih knjiga prema Njujork tajmsu.

Entoni Doer (1973, Klivlend) osvojio je Pulicerovu nagradu za književnost 2015. za ovaj roman koji je objavljen u 29 zemalja, prodat u više od 1,5 miliona primeraka, a Njujork tajms, na čijoj se rang-listi zadržao više od 200 nedelja, uvrstio ga je na listu 25 najboljih knjiga svih vremena.

U seriji, koju je producirao i režirao Šon Levi, igraju debitant Arija Mia Loberti i Luis Hofman, kao i Mark Rufalo i Hju Lori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: