Bogat filmski program u Kinoteci tokom leta

Jugoslovenska kinoteka je pripremila bogat filmski program za jul i avgust, a publika će pored filmova imati priliku da pogleda i nekoliko izložbi, najavljeno je danas iz Kinoteke.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 03.07.2015.

12:15

Default images
Foto: Thinkstock

Filmski ciklusi odvijaće se u dve dvorane nove zgrade Jugoslovenske kinoteke.

U Svečanoj sali, u terminama od 18 i 20.30 sati, na programu su ciklusi velikih reditelja.

Ponedeljak je rezervisan za Pedra Almodovara, utorak za Aleksandra Sašu Petrovića, sreda za Džima Dažrmuša, četvrtak za Fransoa Trifoa, petak za Vima Vendersa, subota za Lars fon Trira, a nedelja za braću Koen.

U sali Art house bioskopa projekcije će počinjati u 20 sati, a svaki dan u nedelji ima drugačiji koncept - ponedeljak: Generations XYZ, utorak: Azija, i blizu i daleko, sreda: Srednjeevropski "weltschmerz", četvrtak: Esencijalna Latinska Amerika, petak: Ljubav, posle svega, subota: Više od komedije i nedelja: Triler van Holivuda.

Posetioci Kinoteke moći će da pogledaju i izložbe "Srbi i Srbija na filmu u Prvom svetskom ratu", "Poljupci koje pamtimo" i "Litvanski filmski posteri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: