Kultura

Četvrtak, 12.09.2013.

22:04

Džoana Rouling piše scenario za film

Britanska kniževnica Džoana Rouling, nakon što je objavila svoju prvu knjigu za odrasle, a odmah potom i svoj prvi krimi roman, namerava da se oproba i u pisanju scenarija.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako prenosi londonski Telegraf, autorki romana o Hariju Poteru poveren je scenario za film "Fantastic Beasts And Where To Find Them" (Čarobne zveri i gde ih pronaći), nazvan po imaginarnoj knjizi imaginarnog pisca Njuta Skamendera, jednog od sporednih likova romana o čuvenom čarobnjaku.

Reč je prvom od planirane serije filmova koji prati život Skamendera, inače "slavnog magizoologa, čija je knjiga obavezni udžbenik za učenike prve godine škole magije Hogvorts".

Radnja filma smeštena je u Njujork, 70 godina pre početka priče o Hariju Poteru.

Studio “Vorner Braders”, koji stoji iza ovog projekta, ne sumnja da će film ponoviti uspeh magičnog serijala, čiji je poslednji nastavak "Hari Poter i relikvije smrti 2" zaradio 23 miliona funti samo u prvoj nedelji prikazivanja u Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: