Kultura

Ponedeljak, 04.03.2013.

16:14

"Bioskopi su mrtvi" (FOTO)

Grupa „Bioskopi: povratak otpisanih“, izvela je 3.marta još jednu akciju, uoči zatvaranja ovogodišnje FEST-a upriličenog u Sava centru.

Izvor: B92

Default images

Ovoga puta pod sloganom „Šta ste gledali, gledali ste. Bioskopi su mrtvi“ zatvaranje FEST-a obeležilo je postavljanje 14 krstova sa imenima uništenih beogradskih bioskopa u privatizaciji Beograd filma na platou ispred Sava centra.

Prva akcija koju su izveli članovi ove grupe još 2011. godine odnosila se na zatvoreni bioskop „Odeon“.

“Još samo GSP ne zna, bioskopa više nema” - poruka je koju su članovi ove grupe zalepili na tablu autobuske stanice koja se još uvek zove kao bioskop „Odeon“.

Usledile su i akcije „Danas nema predstava. Dođi juče“, „Bulevar zvezda ili groblje bioskopa“ i druge, a sve sa ciljem da skrenu pažnju na probleme koji su zadesili, sada već ne postojeće, beogradske bioskope.

Više fotografija sa akcije „Šta ste gledali, gledali ste. Bioskopi su mrtvi“ pogledajte u našoj galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: