Kultura

Ponedeljak, 04.03.2013.

16:14

"Bioskopi su mrtvi" (FOTO)

Grupa „Bioskopi: povratak otpisanih“, izvela je 3.marta još jednu akciju, uoči zatvaranja ovogodišnje FEST-a upriličenog u Sava centru.

Izvor: B92

Default images

Ovoga puta pod sloganom „Šta ste gledali, gledali ste. Bioskopi su mrtvi“ zatvaranje FEST-a obeležilo je postavljanje 14 krstova sa imenima uništenih beogradskih bioskopa u privatizaciji Beograd filma na platou ispred Sava centra.

Prva akcija koju su izveli članovi ove grupe još 2011. godine odnosila se na zatvoreni bioskop „Odeon“.

“Još samo GSP ne zna, bioskopa više nema” - poruka je koju su članovi ove grupe zalepili na tablu autobuske stanice koja se još uvek zove kao bioskop „Odeon“.

Usledile su i akcije „Danas nema predstava. Dođi juče“, „Bulevar zvezda ili groblje bioskopa“ i druge, a sve sa ciljem da skrenu pažnju na probleme koji su zadesili, sada već ne postojeće, beogradske bioskope.

Više fotografija sa akcije „Šta ste gledali, gledali ste. Bioskopi su mrtvi“ pogledajte u našoj galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: