Vatrogasci se skinuli za najpopularniji kalendar na svetu FOTO

Zgodni vatrogasci iz Australije tradicionalno su pozirali u golišavom izdanju držeći životinje u rukama, a njihov kalendar oduševio je milione žena širom sveta.

Kultura

Izvor: klix.ba

Nedelja, 29.10.2023.

20:28

Vatrogasci se skinuli za najpopularniji kalendar na svetu FOTO
Foto: Shutterstock/Gorgev

Naravno, ovaj najpopularniji kalendar na svetu ima i humanitarnu notu.

Prihod od prodaje namenjen je različitim humanitarnim organizacijama koje brinu o deci koja se bore s rakom i udruženjima za zaštitu životinja.

Ova praksa sprovodi se već 30 godina, a do sada su vatrogasci prikupili milione dolara za humanitarnu pomoć.

Ove je godine više od 25 australijskih vatrogasaca iz vazduhoplovstva, vojske i gradskih vatrogasnih službi učestvovalo u fotografisanju za šest izdanja kalendara.

Na fotografijama ovi junaci poziraju sa životinjama poput slatkih mačića i ljupkih psića do umiljatih koala i elegantnih konja.

"Kalendar je sada toliko popularan da ga štampamo u Holandiji, Sjedinjenim Državama, Tajvanu i Australiji. Još uvek mi je neverovatno da svake godine sve više i više ljudi iz celog sveta želi kopiju ovog omiljenog kalendara" rekao je za Bored Pandu Rogers, direktora kalendara australijskih vatrogasaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: