Kultura

Ponedeljak, 23.10.2023.

22:15

Raselu Krouu posvećena statua Gladijatora od čokolade FOTO

Dobitniku Oskara, australijskom glumcu Raselu Krouu, posvećena je statua Gladijatora od čokolade, napravljena po filmskom liku gladijatora Maksimusa koji je Krou tumačio i dobio Oskara za tu ulogu.

Izvor: Guardian

Raselu Krouu posvećena statua Gladijatora od čokolade FOTO
Foto: EPA PHOTO DREAMWORKS SKG/UNIVERSAL

Ova statua od čokolade je napravljena za 13. Festival čokolade, koji se svake godine održava u gradu Hamrunu u centralnom delu Malte, a prošle godine je privukao 25.000 posetilaca.

"Neki ljudi dobijaju statue od bronze, a neki u mermeru. Mene su na Malti napravili od...čokolade", napisao je Krou na svom nalogu na platformi Iks (Tviter) i poručio svojim obožavaocima da će im biti na raspolaganju "da ga probaju", prenosi londonski list.

Skulpturu od čokolade Rasela Kroua u prirodnoj veličini, tešku oko 150 kilograma, napravio je Ticijano Kasar, koji je za ovaj događaj napravio i ogromnu sliku Mikija Mausa.

Krouov lik, gladijator Maksimus, umire na kraju filma koji je 2000. godine snimio reditelj Ridli Skot, ali dugo očekivani nastavak Gladijatora je u produkciji, a Malta je jedna od lokacija za snimanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: