Ne propustite završnicu Beogradskog festivala igre

Jubilarni 15. Beogradski festival igre, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Vip mobile, održava se od 15. marta do 4. aprila, i ljubiteljima savremene igre donosi pregršt svetski poznatih trupa današnjice.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.03.2018.

09:35

Ne propustite završnicu Beogradskog festivala igre
Foto: Ljubaznošæu Beogradskog festivala igre

Beogradsku publiku oduševile su ponovne izvedbe Dimitrisa Papajoanua, „Kompanije Kristjana Ingimarsona“ i „Baleta Trokadero od Monte Karla“, ali i koreografije trupa koje su prvi put gostovale u našem regionu, poput „Baleta Hongkonga“ i izraelske kompanije „Vertigo”.

Ukoliko do sada niste bili u prilici da posetite Beogradski festival igre, i u narednim danima očekuje vas izuzetan program.
Foto: Ljubaznošæu Beogradskog festivala igre
Čuvena kanadska „Kompanija Mari Šuinar“ će se beogradskoj publici predstaviti danas i sutra, predstavom koja je inspirisana Bošovim slikarskim remek-delom, u dinamičnoj izvedbi deset igrača na sceni. Festivalska publika je do sada imala priliku da se upozna sa radom fantastičnog belgijskog sastava „Peeping Tom“, koji će 1. i 2. aprila u Pozorištu na Terazijama izvesti komad „Otac“, Gabrijele Karizo i Franka Šartijea.

Ne propustite izvođenje izraelske „Kompanije Roja Asafa” u Ateljeu 212, koja će se predstaviti komadom „Dečaci“, a u čijem je fokusu istraživanje predstave o muškosti i sopstvenom identitetu.
Foto: Ljubaznošæu Beogradskog festivala igre
„Sidnejska kompanija igre“ donosi nam sjajni triptih koji čine dela Gabrijele Nenkajvel, Rafaela Bonačele i Čenga Cunga Lunga. Srpsko narodno pozorošte u Novom Sadu najpre će ugostiti ovaj poznati australijski ansambl 3. aprila, dok će beogradska publika uživati u njihovom nastupu, koji će zatvoriti ovogodišnji festival, 4. aprila u Sava centru.

Uspešna saradnja Beogradskog festivala igre i kompanije Vip mobile rezultirala je još jednim vrhunskim programom, zvučnim imenima iz sveta igre, unapređenom produkcijom, ali i porastom interesovanja publike i medija. Kao dugogodišnji partner festivala, Vip već jedanaest godina daje veliki doprinos razvoju umetničke igre u Srbiji kroz projekte kao što su nagrada „Vip poziva“, novinarska nagrada „Vip iskorak“, projekat za najmlađe „Vip talenti“ i podrška Nacionalnoj fondaciji za igru.

Program 15. Beogradskog festivala igre možete preuzeti na linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: