Nedelja, 10.12.2023.

14:51

Naporni treninzi i dijete: Natali Portman otkrila detalje surovih priprema za film "Crni labud"

Svako ko je ikada video baletsku predstavu zna koliko je ovaj plesni oblik fizički zahtevan. Čini se da su plesači bestežinski dok klize po sceni, ali u stvarnosti su samo izuzetno fizički spremni i vešti.

Izvor: index.hr

Naporni treninzi i dijete: Natali Portman otkrila detalje surovih priprema za film
Foto: Profimedia

S obzirom na to, Natali Portman nije bilo lako da igra baletsku igračicu u psihološkom trileru Crni labud. Glumica je otkrila da je za film morala da prođe kroz izuzetno zahtevan režim treninga.

„Obično smo dan započinjali plivanjem kraul i prsno u dužini od šest kilometara. Zatim su usledila dva sata baletskih vežbi i treninga snage“, rekla je ona. Pored toga, Portman je bila na dijeti koja se sastojala od šargarepe i badema, piše Unilad.

Film prati ambicioznu balerinu Ninu Sajers, koju igra Portmanova. Njen tim se sprema za nastup Labudovo jezero. Nina želi da bude izabrana za glavnu ulogu, krhkog Belog labuda i senzualnog i moćnog Crnog labuda.
Ona uspeva da izvede ulogu, ali kako film napreduje, granica između onoga što je stvarno i onoga što nije postaje sve nejasnija, a Ninine halucinacije postaju sve uznemirujuće.

Za svoju ulogu dobila je Oskara za najbolju glumicu Portman je izjavila da joj je surovi režim treninga za film pomogao da bolje razume lik.

„Fizička disciplina mi je zaista pomogla da razumem emocionalnu stranu lika. Dobijate osećaj za životni stil baletske igračice, koji podrazumeva samo vežbanje. Ne pijete, ne izlazite sa prijateljima, ne jedete mnogo i stalno izlažete svoje telo ekstremnom bolu“, objasnila je ona.

Njenih osam sati treninga, plivanja, baleta i krosfita se na kraju definitivno isplatilo kada je osvojila Oskara za svoju ulogu u ovom filmu 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: