Sreda, 29.11.2023.

15:26

Nikola Đuričko promovisao album

Bend Džoni Midnajt, koji čine proslavljeni glumac Nikola (Džoni) Đuričko, koji svira gitaru i peva, Aleksandar Panić zvani Meksiko koji svira bas i Srđan Milenković koji svira bubnjeve promovisao je prvi album.

Izvor: B92

Nikola Đuričko promovisao album
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Album pod nazivom "Po sećanju" u izdanju Džoni records sastoji se od devet obrada i dva originala, među kojima je prvi singl "Dobro te čuvaju".

Promocija je počela tako što je Džoni ispisao grafit sa imenom svog benda jer, kako kaže, u njegovo vreme, kad je pop kultura grafita bila izražena, ako bend ima svoj grafit, to je bio znak da je bend počeo rad.

"Konačno mi se ostvario dečački san, da imam bend, da snimim album. Mene sviranje zaista činim srećnim, jer mislim da tako izbacujem svoju kreativnost koju nisam dosad imao gde da prikažem. Imao sam ja i pre bendove, svirao sam puno, muzika je uvek deo mene. Album se zove 'Po sećanju', jer sviram pesme uz koje sam odrastao, onako kako ih se ja sećam, na moj način, pričam priču po sećanju", rekao je Đuričko.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages
"Slavim tu muziku, slavim te autore i jako sam se radovao komunikaciji sa njima. Zamislite čujem se na primer sa legendom jugoslovenskog rokenrola DadomTopićem, upoznao sam Slađanu Milošević, divna saradnja sa Fondacijom Milana Mladenovića... Moja dečačka želja je da imam trube u bendu, stupio sam u kontakt sa Filipom Bulatovićem, koji je okupio džez muzičare, ali sam ih zamolilo da sviraju „malo prljavije“ što je moj fazon sviranja, a ne precizno kako oni inače sviraju.
Bilo je jako uzbudljivo jer smo sarađivali na daljinu, duvačka sekcija snimljena u Beogradu i sve to je poslato na završni miks kod Michael Pattersona u @PopAntipop u Los Anđelesu. Ovo je bio vrlo kreativan period, srećan sam i ispunjen. Jedva čekam prve reakcije, prve komentare ljudi kako im se dopada album i da će imati želju i da nas čuju uživo, jer kako zvučimo na albumu, tako zvučimo i uživo. I nadam se da će mi se ostvariti i drugi deo mog sna, a to je da sviram pred publikom", izjavio je uzbuđeni Nikola Đuričko, glumac i pevač.

Na albumu možete čuti kako u verziji Džoni Midnajt trija zvuče pesme, toponimi jugoslovenskog rokenrola: Zemlja EKV, Superstar Dade Topića, Amsterdam Slađane Milo[ević, Kad sunce opet zađe KUD idijota, Poljubi me Azra, Oko moje glave Šarlo akrobata, Prevara Riblja čorba... Autorske pesme su iz perioda kada je Nikola slušao tu muziku, i one su nastale po sećanju, jer nije imao notni zapis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: