Subota, 30.09.2023.

12:57

Održana premijera predstave "Lažljivi život odraslih" u BDP-u

Premijera predstave "Lažljivi život odraslih", prema istoimenom romanu Elene Ferante, premijerno je izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu u režiji gosta iz Slovenije Sebastijana Horvata.

Izvor: Tanjug

Održana premijera predstave
Photo: Marija Mladjen/ATAImages

Reditelj se odlučio za kompletno žensku glumačku podelu. Predstava poznatog reditelja Horvata na njemu svojstven način opisuje magiju odrastanja i tranziciju devojčice u odraslu ženu.

Roman je dramatizovala Nina Kuclar Stiković, koja je i dramaturg predstave i autorka songova.

Priča prati protagonistkinju Đovanu Tradu, od njene 13. do 16. godine, u periodu rane adolescencije, kada se telo devojčice menja u telo mlade žene, tako da i sve oko nje počinje da se menja.

Delikatno razdoblje Đovaninog odrastanja prati i šokantno otkrivanje istine o njenom ocu. Sve situacije na sceni odigralo je večeras čak 17 glumica različite životne dobi. Đovanu 1, 2 i 3 oživele su na sceni Maša Obradović, Isidora Simijonović i Bojana Stojković.

U ansamblu su i Jovana Šokčević, Vanja Panić, Sofija Kovačević, Marija Pikić, Nevena Mihailović, Jana Bjelica, Anđela Kribl, Anja Ćurčić, Mina Nenadović, Staša Milovanović, Antonela Vasić, Mia Radovanović, Alisa Radaković i Stanislava Nikolić. Publika je dugotrajnim aplauzom sinoć ispratila protagonistkinje predstave sa scene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: