"Reži", film o tinejdžerima u surovom svetu bez pravila VIDEO

Domaći film "Reži" u režiji Koste Đorđevića biće premijerno prikazan u Kombank dvorani 27. februara u okviru programa 47. međunarodnog filmskog festivala Fest, saopštili su organizatori.

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2019.

12:32

Printscreen YouTube/MegaComFilm

"Reži" prati jedan dan u životu tinejdžerke, u kojem sve što je izgledalo kao luda i vesela avantura polako prerasta u noćnu moru sa ožiljcima za ceo život. "Reži" je drugi film reditelja Đorđevića, autora filma "S/Kidanje" iz 2013. godine.

Film prati jedan neobičan dan u životu Aje, njene drugarice i drugara iz kraja, koji tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Pravila igre sami biraju, a sistem vlastite kože jedini je sistem koji priznaju.

Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote. Ovo je film o tinejdžerima i njihovom odrastanju u surovom svetu bez jasnih pravila. Ne drži pridike, ne traži krivce. "Reži" je ogledalo onog što zovemo našim savremenim društvom, ali ogledalo u kojem se jasno može videti i odraz prošlosti koju smo živeli, ali i naslutiti obrisi budućnosti.

Osobenost filma leži i u činjenici da glumačku ekipu predvode dve mlade, harizmatične glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić, poznatija kao Djixx, koje su publici poznate i iz sveta muzike.

Kristina Jovanović Kika članica je benda E Play, dok je Đurđina Radić Djixx nekadašnji ženski vokal benda Sevdah Baby.

U filmu, pored Kristine i Đurđine, igraju i Mladen Sovilj, Marko Janketić, Milan Čučilović, Radoslav Rale Milenković i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: