Sarajevo film festival: Večeras na programu "Zvizdan"

U okviru takmičarskog programa za igrani film na sarajevskom festivalu večeras će biti prikazano najnovije ostvarenje reditelja Dalibora Matanića, "Zvizdan".

Izvor: B92

Subota, 15.08.2015.

12:30

Default images

Film govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj krhkosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča proteže se na tri decenije, a smeštena je u dva susedna sela čija je istorija opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom.

Film "Zvizdan", radjen u hrvatsko-slovenačko-srpskoj koprodukciji, dobitnik je Nagrade žirija na 68. Filmskom festivalu u Kanu, u programu "Izvestan pogled", kao i Zlatne arene za režiju u Puli.

Srpski koproducent filma je Nenad Dukić (SEE Film), izvršni producent Miroslav Mogorović, a u filmu igra Mira Banjac. Finansirao ga je Filmski centar Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: