Utorak, 11.08.2009.

15:55

Predstava Dalije Aćin u Evropi

Predstava "Oh, no!" koreografa Dalije Aćin uvrštena je u glavni program jednog od najznačajnijih festivala savremenog plesa u Evropi, Bečkog internacionalnog festivala plesa - "ImpulsTanz festival", saopštila je ova umetnica.

Izvor: Tanjug

Default images

Dalija Aćin je prošle godine na ovom istom festivalu nagrađena u selekciji mladih koreografa priznanjem "Prix Jardin d'Europe", a u okviru ovogodišnjeg, 25. izdanja festivala njena predstava biće izvedena 14. i 15. avgusta.

Na programu festivala biće i predstave nekih od najznačajnijih koreografa današnjice Vima Vandekejbusa, An Terez de Kersmaker, Ksavijera le Roa, Dejvida Zambrana, Marka Tomkinsa.

Nakon "ImpulsTanza" Daliju Aćin očekuju gostovanja u Budimpešti, Zagrebu, Mariboru, Sarajevu.

Predstavom "Oh, no!", koju je autorka uradila zajedno sa mladim beogradskim brejk denserima iz grupe "Recognize crew" - Darkom Bursaćom i Lukom Lukićem, u julu je otvoren najznačajniji festival urbane umetnosti u Finskoj - "URB festival".

Upotrebljavajući isključivo pokrete brejk densa, "Oh, no!" predstavlja koreografski iskorak Aćinove u područje drugačijeg plesnog jezika, kojim ona istražuje teme muškosti, virtuoznosti i zavodljivosti.

Od sledeće sezone komad će moći da vidi i domaća publika u okviru redovnog repertoara Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: