Haos na nebu: Putnički avion se sudario s letelicom za obuku; Ima mrtvih FOTO

Najmanje dve osobe poginule su kada se putnički avion sudario s letelicom za obuku u vazduhu u Keniji, saopštila je policija.

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2024.

12:21

Haos na nebu: Putnički avion se sudario s letelicom za obuku; Ima mrtvih FOTO
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Avioni su se sudarili iznad nacionalnog parka Najrobi u prestonici, nakon čega se manji avion srušio, prenosi Skaj njuz.

Veći avion, kojim upravlja Safarilink aviejšen i u kojem su bile 44 osobe, kretao se ka primorskom turističkom mestu Dijani, kada je posada prijavila snažan prasak ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Vilson i odlučila da se vrati, izvestila je avio-kompanija.

"Mogu da potvrdim da su učenik i trener u avionu za obuku poginuli tokom incidenta", saopštila je policija okruga Najrobi.

Avion koji pripada školi letenja i putnički avion Safarilink sudarili su se u 10.05 sati po lokalnom vremenu, saopštila je Uprava za civilno vazduhoplovstvo Kenije, preneo je Telegraf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: